Πόσο κερδίζουν οι εργαζόμενοι στα κρουαζιερόπλοια?


Τα κρουαζιερόπλοια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή με τα χρόνια, προσφέροντας στους επιβάτες έναν πολυτελή και χαλαρωτικό τρόπο να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ τους ανθρώπους που εργάζονται στα παρασκήνια για να κάνουν δυνατές αυτές τις κρουαζιέρες; Οι εργαζόμενοι στα κρουαζιερόπλοια διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη διασφάλιση ότι οι επιβάτες θα έχουν μια αξέχαστη και ευχάριστη εμπειρία ενώ βρίσκονται στο πλοίο. Ωστόσο, η αμοιβή και οι συνθήκες εργασίας αυτών των εργαζομένων αποτελούν εδώ και καιρό θέμα συζήτησης. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πόσα βγάζουν οι εργαζόμενοι σε κρουαζιερόπλοια και θα διερευνήσουμε τους παράγοντες που επηρεάζουν τους μισθούς τους.
Salaries of cruise ship workers

Τύποι εργαζομένων σε κρουαζιερόπλοια

Τα κρουαζιερόπλοια είναι σαν τις μίνι πόλεις και απαιτούν ένα τεράστιο και ποικιλόμορφο εργατικό δυναμικό για να συνεχίσουν να λειτουργούν ομαλά. Εδώ είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τύπους εργαζομένων σε κρουαζιερόπλοια:

Προσωπικό καταστρώματος και πλοήγησης: Περιλαμβάνει θέσεις όπως καπετάνιος, αξιωματικοί και τιμονιέρηδες που είναι υπεύθυνοι για την ασφαλή πλοήγηση του πλοίου.

Προσωπικό ξενοδοχείου και φιλοξενίας: Περιλαμβάνει θέσεις εργασίας όπως καθαριότητα, εξυπηρέτηση φαγητού και ποτών και εξυπηρέτηση πελατών.

Προσωπικό ψυχαγωγίας: Περιλαμβάνει καλλιτέχνες, DJs και άλλα μέλη του πληρώματος που είναι υπεύθυνα για την οργάνωση και την εκτέλεση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Προσωπικό Συντήρησης: Περιλαμβάνει τεχνικούς και μηχανικούς που είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση των μηχανικών συστημάτων και της υποδομής του πλοίου.

Ιατρικό Προσωπικό: Περιλαμβάνει γιατρούς και νοσηλευτές που παρέχουν ιατρική φροντίδα σε επιβάτες και μέλη του πληρώματος.

Προσωπικό λιανικής: Περιλαμβάνει συνεργάτες πωλήσεων που εργάζονται στα ενσωματωμένα καταστήματα και μπουτίκ.

Διοικητικό Προσωπικό: Περιλαμβάνει προσωπικό που εργάζεται στα γραφεία του πλοίου, όπως επαγγελματίες HR, οικονομικά και πληροφορικής.

Κάθε μία από αυτές τις θέσεις παίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του κρουαζιερόπλοιου και ότι οι επιβάτες θα έχουν μια άνετη και ευχάριστη εμπειρία.

Πόσο βγάζουν οι εργαζόμενοι στα κρουαζιερόπλοια?

Λόγω της μεγάλης ποικιλίας των διαθέσιμων θέσεων εργασίας σε ένα κρουαζιερόπλοιο, δεν υπάρχει συγκεκριμένος μισθός που θα πρέπει να αναμένει ένας εργαζόμενος σε κρουαζιερόπλοιο. Για παράδειγμα, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο μέσος μισθός για όλους τους καπετάνιους, τους συντρόφους και τους πιλότους πλοίων είναι περίπου 100.000 $ ετησίως, αλλά ο μισθός για συγκεκριμένους ρόλους σε αυτήν την κατηγορία μπορεί να ποικίλλει.

Οι μισθοί των εργαζομένων σε κρουαζιερόπλοια μπορούν να επηρεαστούν από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της θέσης εργασίας τους. Οι διαφορετικές θέσεις εργασίας σε ένα κρουαζιερόπλοιο έχουν διαφορετικές κλίμακες αμοιβής και ορισμένες θέσεις μπορεί να πληρώνουν περισσότερα από άλλες, ανάλογα με το επίπεδο δεξιοτήτων ή τεχνογνωσίας που απαιτείται. Για παράδειγμα, ο μισθός ενός καπετάνιου κρουαζιερόπλοιου θα ήταν υψηλότερος από αυτόν ενός μέλους του προσωπικού φιλοξενίας.

Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τον μισθό ενός εργαζομένου κρουαζιερόπλοιου είναι το επίπεδο εμπειρίας και προϋπηρεσίας του. Οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε μια εταιρεία κρουαζιέρας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έχουν αποκτήσει εμπειρία και εξειδίκευση στη δουλειά τους ενδέχεται να λαμβάνουν υψηλότερους μισθούς σε σύγκριση με τους νέους εργαζόμενους.

Επιπλέον, η εταιρεία κρουαζιέρας στην οποία απασχολείται ένας εργαζόμενος μπορεί επίσης να παίξει ρόλο στον καθορισμό του μισθού του. Ορισμένες εταιρείες κρουαζιέρας προσφέρουν καλύτερα πακέτα αποδοχών και παροχών από άλλες, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την απόφαση ενός εργαζομένου να συνεργαστεί με μια συγκεκριμένη εταιρεία.

Άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τον μισθό των εργαζομένων στα κρουαζιερόπλοια περιλαμβάνουν το μέγεθος και τον τύπο του κρουαζιερόπλοιου στο οποίο εργάζονται, τον προορισμό της κρουαζιέρας και τη διάρκεια της κρουαζιέρας. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι σε μεγαλύτερα και πιο πολυτελή κρουαζιερόπλοια μπορεί να λαμβάνουν υψηλότερους μισθούς από εκείνους σε μικρότερα, προσανατολισμένα στον προϋπολογισμό πλοία.

Επιπλέον, το επίπεδο ζήτησης για μια συγκεκριμένη θέση εργασίας μπορεί επίσης να επηρεάσει την αμοιβή της. Εάν μια συγκεκριμένη θέση εργασίας έχει υψηλή ζήτηση και υπάρχουν λιγότεροι εργαζόμενοι με τις απαιτούμενες δεξιότητες ή προσόντα, τότε η αμοιβή για αυτήν τη δουλειά μπορεί να είναι υψηλότερη.

Τέλος, το είδος της σύμβασης που έχει ένας εργαζόμενος μπορεί επίσης να επηρεάσει τον μισθό του. Οι βραχυπρόθεσμες συμβάσεις μπορεί να προσφέρουν υψηλότερους μισθούς λόγω της μικρότερης διάρκειας εργασίας, ενώ οι μακροχρόνιες συμβάσεις μπορεί να προσφέρουν χαμηλότερους μισθούς αλλά μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα στην εργασία.
Κρουαζιερόπλοιο
Οι εργαζόμενοι στα κρουαζιερόπλοια λαμβάνουν πρόσθετα οφέλη εκτός από τον μισθό τους, όπως διαμονή, ιατρική περίθαλψη και γεύματα. Αυτό μειώνει τα έξοδα διαβίωσης ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε προγραμματισμένη κρουαζιέρα.
Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στα κρουαζιερόπλοια συνήθως εργάζονται περισσότερες ώρες, γεγονός που προσθέτει περισσότερο εισόδημα για τους εργαζόμενους.

Είδη κρουαζιερόπλοιων θέσεις εργασίας και μισθοί

Υπάρχουν διάφοροι τύποι θέσεων εργασίας που διατίθενται σε ένα κρουαζιερόπλοιο, που κυμαίνονται από θέσεις εισαγωγικού επιπέδου έως πιο εξειδικευμένους ρόλους που απαιτούν προηγμένη εκπαίδευση και προσόντα. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα θέσεων εργασίας σε κρουαζιερόπλοια και οι εκτιμώμενοι μισθοί τους (οι οποίοι μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη γραμμή κρουαζιέρας και το επίπεδο εμπειρίας):

1. Υπεύθυνος υποδοχής
Εύρος μισθών: 40.000 $ - 54.000 $ ετησίως
Τα κύρια καθήκοντα περιλαμβάνουν το καλωσόρισμα των επισκεπτών, τον χειρισμό των διαδικασιών check-in και check-out, την αποδοχή πληρωμών και την παροχή σχετικών πληροφοριών στους επισκέπτες. Είναι σημαντικό για τους ρεσεψιονίστ να διαθέτουν εξαιρετικές επικοινωνιακές και διαπροσωπικές δεξιότητες, καθώς και την ικανότητα να χειρίζονται δύσκολες καταστάσεις με υπομονή και επαγγελματισμό.

Διαβάστε περισσότερα: Υπεύθυνος ρεσεψιονίστ στις ΗΠΑ - αμοιβές, απαιτήσεις εργασίας και άλλα προνόμια.

2. Σερβιτόρος / Σερβιτόρα
Εύρος μισθών: 25.000 $ - 36.000 $ ετησίως
Τα κύρια καθήκοντα περιλαμβάνουν το χαιρετισμό των πελατών, τη λήψη παραγγελιών, την απάντηση σε ερωτήσεις σχετικά με τα στοιχεία μενού, την πρόταση ειδών μενού και το σερβίρισμα φαγητού και ποτών. Οι σερβιτόροι πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι πελάτες λαμβάνουν τις παραγγελίες τους σωστά, έγκαιρα και με ευχάριστη συμπεριφορά. Πρέπει επίσης να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές πληρωμής και να φροντίζουν ώστε η τραπεζαρία να είναι καθαρή και καλά συντηρημένη.

Διαβάστε περισσότερα: Σερβιτόρος / Σερβιτόρα στις ΗΠΑ - αμοιβή, απαιτήσεις εργασίας και άλλα προνόμια.

3. Εργαζόμενος σε υπηρεσίες εστίασης
Εύρος μισθών: 27.000 $ - 36.000 $ ετησίως
Κύρια καθήκοντα: Οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες εστίασης είναι υπεύθυνοι για την προετοιμασία, την αποθήκευση και το σέρβις τροφίμων και ποτών. Θα πρέπει να τους αρέσει να δουλεύουν με ανθρώπους και να έχουν βασικές μαθηματικές δεξιότητες. Αναφέρονται στους υπεύθυνους εστιατορίων και συνήθως εργάζονται μη παραδοσιακές ώρες, ειδικά για τις βάρδιες που ανοίγουν.

4. Νοσοκόμα
Εύρος μισθών: 60.000 $ - 75.000 $ ετησίως
Ως νοσοκόμα σε κρουαζιερόπλοιο, τα κύρια καθήκοντα περιλαμβάνουν την παροχή ιατρικής φροντίδας σε επιβάτες και μέλη του πληρώματος, τη διαχείριση των ιατρικών εγκαταστάσεων του πλοίου, τη χορήγηση φαρμάκων και θεραπειών και την ανταπόκριση σε ιατρικά επείγοντα περιστατικά. Η νοσοκόμα είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση και τη διαλογή των ασθενών, τη διατήρηση ιατρικών αρχείων και την επικοινωνία με τον καπετάνιο του πλοίου και άλλους επαγγελματίες υγείας, όπως απαιτείται. Πρέπει επίσης να διατηρούν μια καθαρή και οργανωμένη ιατρική μονάδα.

Διαβάστε περισσότερα: Νοσοκόμα στις ΗΠΑ - αμοιβή, απαιτήσεις εργασίας και άλλα προνόμια.

5. Παραϊατρικός
Εύρος μισθών: 43.000 $ - 56.000 $ ετησίως
Τα κύρια καθήκοντα περιλαμβάνουν την ταχεία ανταπόκριση σε κλήσεις έκτακτης ανάγκης, την αξιολόγηση των ιατρικών καταστάσεων των ασθενών, τη χορήγηση θεραπειών που σώζουν ζωές και τη μεταφορά ασθενών στις ιατρικές εγκαταστάσεις της κρουαζιέρας για περαιτέρω φροντίδα.

6. Ηλεκτρολόγος
Εύρος μισθών: 40.000 $ - 53.000 $ ετησίως
Τα κύρια καθήκοντα ενός ηλεκτρολόγου σε ένα κρουαζιερόπλοιο είναι να συντηρεί και να επισκευάζει ηλεκτρικά συστήματα, όπως συστήματα φωτισμού, διανομής ρεύματος και ψυχαγωγίας. Πρέπει να είναι σε θέση να επιλύουν προβλήματα, να διαγνώσουν και να επιδιορθώνουν τυχόν ηλεκτρικά προβλήματα που προκύπτουν, καθώς και να ακολουθούν πρωτόκολλα και διαδικασίες ασφαλείας. Θα τους ζητηθεί να επιθεωρήσουν, να δοκιμάσουν και να πιστοποιήσουν όλα τα ηλεκτρικά συστήματα στο πλοίο και να μπορούν να εργάζονται ανεξάρτητα και ως μέρος μιας ομάδας.

Διαβάστε περισσότερα: Ηλεκτρολόγος στις ΗΠΑ - αμοιβές, απαιτήσεις εργασίας και άλλα προνόμια.

7. Διασκεδαστής
Εύρος μισθών: 34.000 $ - 49.000 $ ετησίως
Κύρια καθήκοντα: Οι διασκεδαστές είναι εργαζόμενοι στην κρουαζιέρα, όπως τραγουδιστής, χορευτής ή κωμικός, των οποίων η δουλειά είναι να διασκεδάζουν επισκέπτες.

8. Κτηνίατρος
Εύρος μισθών: 50.000 $ - 75.000 $ ετησίως
Ένας κτηνίατρος σε ένα κρουαζιερόπλοιο είναι υπεύθυνος για την παροχή ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης στα ζώα του πλοίου. Εξασφαλίζουν την υγεία και την ευημερία οποιωνδήποτε κατοικίδιων ζώων ή ζώων εξυπηρέτησης που μπορεί να ταξιδεύουν με επιβάτες ή μέλη του πληρώματος. Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ο κτηνίατρος είναι υπεύθυνος για τη λήψη κρίσιμων ιατρικών αποφάσεων και την παροχή άμεσης φροντίδας σε ζώα που έχουν ανάγκη.
Μάθετε για το να είστε κτηνίατρος στις ΗΠΑ

9. Κομμωτήριο
Εύρος μισθών: 30.000 $ - 45.000 $ ετησίως
Ως κομμωτές σε κρουαζιερόπλοιο, τα καθήκοντά τους περιλαμβάνουν την παροχή υπηρεσιών κομμωτικής στους επιβάτες του πλοίου. Είναι υπεύθυνοι για το κούρεμα, το βάψιμο, το styling και την περιποίηση των μαλλιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις του πελάτη. Επιπλέον, πρέπει να διατηρούν καθαρό και οργανωμένο χώρο εργασίας και να διασφαλίζουν ότι όλος ο εξοπλισμός είναι απολυμανμένος και σε καλή κατάσταση λειτουργίας. Μπορεί επίσης να τους ζητηθεί να προωθήσουν και να πουλήσουν προϊόντα κομμωτηρίου σε πελάτες.
Διαβάστε περισσότερα: Κομμωτήριο στις ΗΠΑ - αμοιβές, απαιτήσεις εργασίας και άλλα προνόμια.

10. Διαχειριστής ξενοδοχείου
Εύρος μισθών: 50.000 $ - 85.000 $ ετησίως συν φιλοδωρήματα
Οι διαχειριστές ξενοδοχείων κρουαζιερόπλοιων είναι υπεύθυνοι για την επίβλεψη του τμήματος του ξενοδοχείου, τη δημιουργία προγραμμάτων προσωπικού και τη διασφάλιση θετικών εμπειριών επισκεπτών. Πρέπει να έχουν ισχυρές διαπροσωπικές δεξιότητες, δεξιότητες επικοινωνίας και επίλυσης προβλημάτων προκειμένου να συντονίζουν τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου, όπως η υπηρεσία δωματίου, και να διασφαλίζουν ότι όλοι οι επισκέπτες έχουν μια ευχάριστη διαμονή.
Διαβάστε περισσότερα: Διευθυντής ξενοδοχείου στις ΗΠΑ - αμοιβές, απαιτήσεις εργασίας και άλλα προνόμια.

11. Ιατρός
Εύρος μισθών: 65.000 $ - 95.000 $ ετησίως
Ένας γιατρός σε ένα κρουαζιερόπλοιο είναι υπεύθυνος για την παροχή ιατρικής περίθαλψης και υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος. Πρέπει να είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή για να ανταποκρίνονται σε ιατρικά επείγοντα περιστατικά που μπορεί να προκύψουν, όπως τραυματισμοί, ασθένειες και ιατρικές καταστάσεις. Εκτός από την παροχή ιατρικής φροντίδας, ο ιατρός είναι επίσης υπεύθυνος για τη διαχείριση των ιατρικών εγκαταστάσεων του πλοίου, συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης ιατρικών προμηθειών, εξοπλισμού και φαρμάκων. Ο ιατρός πρέπει να συνεργάζεται στενά με τον καπετάνιο και το πλήρωμα του πλοίου για να διασφαλίσει την ασφάλεια και την ευημερία όλων των επιβατών και των μελών του πληρώματος.

Διαβάστε περισσότερα: Ιατρός στις ΗΠΑ - αμοιβές, απαιτήσεις εργασίας και άλλα προνόμια.

12. Υδραυλικός
Εύρος μισθών: 37.000 $ - 54.000 $ ετησίως
Ένας υδραυλικός σε ένα κρουαζιερόπλοιο είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση και την επισκευή όλων των υδραυλικών συστημάτων. Αυτό περιλαμβάνει επισκευή και συντήρηση ειδών μπάνιου, θερμοσιφώνων, σωλήνων και αποχετεύσεων και άλλων εξαρτημάτων υδραυλικών εγκαταστάσεων. Πρέπει να είναι σε θέση να εντοπίζουν και να διορθώνουν προβλήματα γρήγορα και με ακρίβεια για να διασφαλίζουν την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος.

Διαβάστε περισσότερα: Υδραυλικός στις ΗΠΑ - αμοιβή, απαιτήσεις εργασίας και άλλα προνόμια.

13. Αξιωματικός ασφαλείας
Εύρος μισθών: 35.000 $ - 50.000 $ ετησίως
Οι αξιωματικοί ασφαλείας είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της ασφάλειας του πλοίου, την ανταπόκριση σε θέματα ασφάλειας και ασφάλειας και την παροχή βοήθειας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης του πλοίου. Για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους, οι αξιωματικοί ασφαλείας απαιτείται να υποβληθούν σε εκπαίδευση, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει εκπαίδευση τακτικής για πυροβόλα όπλα. Επιπλέον, μπορεί να χρειαστεί να αποκτήσουν άδεια από αναγνωρισμένο οργανισμό.

Διαβάστε περισσότερα: Αξιωματικός ασφαλείας στις ΗΠΑ - αμοιβές, απαιτήσεις εργασίας και άλλα προνόμια.

14. Πυροσβέστης
Εύρος μισθών: 36.000 $ - 52.000 $ ετησίως
Ένας πυροσβέστης σε ένα κρουαζιερόπλοιο είναι υπεύθυνος για τη διασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών και του πληρώματος σε περίπτωση πυρκαγιάς ή άλλης έκτακτης ανάγκης. Τα καθήκοντά τους μπορεί να περιλαμβάνουν τη διενέργεια τακτικών επιθεωρήσεων και ασκήσεων ασφάλειας, την παρακολούθηση συστημάτων πυρόσβεσης, την απόκριση σε συναγερμούς και συναγερμούς και τη συνεργασία με άλλα μέλη του πληρώματος για την εκκένωση των επιβατών σε ασφαλές σημείο. Ο πυροσβέστης κρουαζιερόπλοιου πρέπει να έχει τουλάχιστον 3 έως 5 χρόνια εμπειρία ως επαγγελματίας πυροσβέστης.

Διαβάστε περισσότερα: Πυροσβέστης στις ΗΠΑ - αμοιβές, απαιτήσεις εργασίας και άλλα προνόμια.

15. Επικεφαλής Μάγειρας
Εύρος μισθών: 50.000 - 65.000 $ ετησίως
Οι μάγειρες σχεδιάζουν και ετοιμάζουν γεύματα για το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου και τους επιβάτες. Παραγγέλνουν προμήθειες, κάνουν απογραφή και διαχειρίζονται το προσωπικό της κουζίνας.

Διαβάστε περισσότερα: Μαγείρεψε στις ΗΠΑ - αμοιβή, απαιτήσεις εργασίας και άλλα προνόμια.

16. Μανικιουρίστα
Εύρος μισθών: 25.000 $ - 40.000 $ ετησίως
Πρωταρχικό καθήκον είναι η παροχή υπηρεσιών νυχιών υψηλής ποιότητας στους επισκέπτες του πλοίου. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την εκτέλεση βασικών μανικιούρ και πεντικιούρ, καθώς και πιο προηγμένες υπηρεσίες όπως η τέχνη νυχιών και οι εφαρμογές νυχιών με gel.

Διαβάστε περισσότερα: Μανικιουρίστας στις ΗΠΑ - αμοιβή, απαιτήσεις εργασίας και άλλα προνόμια.

17. Κηπουρός (κηπουρός)
Εύρος μισθών: 30.000 $ - 47.000 $ ετησίως
Τα κύρια καθήκοντα περιλαμβάνουν τη διατήρηση του τοπίου του πλοίου, το σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων φυτικών εκθέσεων και τη διατήρηση των χώρων του κήπου καθαρούς και τακτοποιημένους. Είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση του θερμοκηπίου του πλοίου και τη διασφάλιση ότι όλα τα φυτά είναι υγιή και καλά συντηρημένα.

18. Λοχαγός
Εύρος μισθών: 85.000 $ - 100.000 $ ετησίως
Ως ο υψηλότερος αξιωματικός του πλοίου, ο καπετάνιος του πλοίου έχει τις πρωταρχικές ευθύνες του ελέγχου του σκάφους, της λήψης εκτελεστικών αποφάσεων σχετικά με τη ναυσιπλοΐα και τις λειτουργίες και τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με όλες τις απαιτήσεις άδειας της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ. Για την εκπλήρωση αυτών των καθηκόντων, ο κυβερνήτης πρέπει επίσης να διαθέτει άδεια λειτουργίας ασυρμάτου FCC και πιστοποίηση ραντάρ.



Οι εργαζόμενοι στα κρουαζιερόπλοια λαμβάνουν ποικίλους μισθούς ανάλογα με την εταιρεία, τη δουλειά και το επίπεδο εμπειρίας τους. Γενικά, οι μισθοί είναι υψηλότεροι από εκείνους στην ξηρά, και τα φιλοδωρήματα και τα μπόνους που παρέχονται από τους επιβάτες μπορούν συχνά να κάνουν ακόμη μεγαλύτερη διαφορά. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στα κρουαζιερόπλοια λαμβάνουν συχνά καταλύματα και γεύματα, τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην αντιστάθμιση του κόστους ζωής. Αν και η εργασία μπορεί να είναι απαιτητική και γρήγορη, η μοναδική εμπειρία της ζωής και της εργασίας σε ένα κρουαζιερόπλοιο μπορεί να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για όσους αναζητούν μια περιπέτεια και μια ευκαιρία να ταξιδέψουν στον κόσμο. Το αν η εργασία σε ένα κρουαζιερόπλοιο είναι η κατάλληλη δουλειά για εσάς ή όχι εξαρτάται από τους οικονομικούς σας στόχους και τις προτιμήσεις του τρόπου ζωής σας.




Terms & Conditions | Πολιτική απορρήτου | Επικοινωνία

Copyright © jobandsalaryabroad.com 2017 -