Koliko zarađuju radnici na kruzerima?


Brodovi za krstarenje postaju sve popularniji tijekom godina, nudeći putnicima luksuzan i opuštajući način putovanja svijetom. Ali jeste li se ikada zapitali o ljudima koji rade iza kulisa kako bi omogućili ta krstarenja? Zaposlenici na kruzerima igraju ključnu ulogu u osiguravanju nezaboravnog i ugodnog iskustva putnika dok su na brodu. Međutim, plaća i radni uvjeti ovih radnika već su dugo tema rasprave. U ovom ćemo članku pobliže pogledati koliko zarađuju radnici na kruzerima i istražiti faktore koji utječu na njihove plaće.
Plaće radnika na kruzerima

Vrste radnika na kruzerima

Brodovi za krstarenje su poput mini-gradova i potrebna im je ogromna i raznolika radna snaga kako bi stvari tekle glatko. Evo nekih od najčešćih vrsta radnika na kruzerima:

Palubno i navigacijsko osoblje: Ovo uključuje položaje kao što su kapetan, časnici i kormilari koji su odgovorni za sigurnu navigaciju brodom.

Hotelsko i ugostiteljsko osoblje: Ovo uključuje poslove kao što su pospremanje, posluživanje hrane i pića te služba za korisnike.

Osoblje za zabavu: Ovo uključuje izvođače, DJ-e i druge članove ekipe koji su odgovorni za organizaciju i izvođenje zabavnih aktivnosti.

Osoblje za održavanje: Ovo uključuje tehničare i inženjere koji su odgovorni za održavanje mehaničkih sustava i infrastrukture broda.

Medicinsko osoblje: Ovo uključuje liječnike i medicinske sestre koji pružaju medicinsku skrb putnicima i članovima posade.

Maloprodajno osoblje: ovo uključuje prodajne suradnike koji rade u brodskim trgovinama i buticima.

Administrativno osoblje: ovo uključuje osoblje koje radi u brodskim uredima, kao što su kadrovi, financije i IT stručnjaci.

Svaki od ovih položaja igra važnu ulogu u osiguravanju glatkog rada broda za krstarenje i udobnosti i ugodnog iskustva putnika.

Koliko zarađuju radnici na kruzerima?

Zbog širokog spektra poslova dostupnih na brodu za krstarenje, ne postoji određena plaća koju bi zaposlenik na brodu za krstarenje trebao očekivati. Na primjer, prema Zavodu za radnu statistiku Sjedinjenih Država, prosječna plaća za sve kapetane, pomoćnike i časnike vodenih brodova je oko 100.000 USD godišnje, ali plaća za određene uloge unutar te kategorije može varirati.

Na plaće radnika na kruzerima mogu utjecati razni čimbenici, uključujući i radno mjesto. Različita radna mjesta na brodu za krstarenje imaju različite plaće, a neka radna mjesta mogu biti više plaćena od drugih, ovisno o razini potrebnih vještina ili stručnosti. Na primjer, plaća kapetana kruzera bila bi veća od plaće člana ugostiteljskog osoblja.

Još jedan čimbenik koji može utjecati na plaću radnika na kruzeru je njihova razina iskustva i radni staž. Radnici koji su duže vrijeme radili u kruzeru i stekli iskustvo i stručnost u svom poslu mogu dobiti veće plaće u usporedbi s novim radnicima.

Štoviše, tvrtka za kruzere u kojoj je radnik zaposlen također može igrati ulogu u određivanju njihove plaće. Neke tvrtke za krstarenja nude bolje naknade i pakete pogodnosti od drugih, što može utjecati na odluku radnika da radi u određenoj tvrtki.

Ostali čimbenici koji mogu utjecati na plaću radnika na kruzerima uključuju veličinu i vrstu kruzera na kojem rade, odredište krstarenja i duljinu krstarenja. Na primjer, radnici na većim i luksuznijim kruzerima mogu primati veće plaće od onih na manjim, proračunski orijentiranim brodovima.

Dodatno, razina potražnje za određenim poslom također može utjecati na njegovu plaću. Ako je za određenim poslom velika potražnja, a ima manje radnika s potrebnim vještinama ili kvalifikacijama, plaća za taj posao može biti veća.

Konačno, vrsta ugovora koji radnik ima također može utjecati na njegovu plaću. Kratkoročni ugovori mogu ponuditi veće plaće zbog kraćeg trajanja posla, dok dugoročni ugovori mogu ponuditi niže plaće, ali veću sigurnost i stabilnost posla.
Kruzer
Radnici na kruzerima osim svoje plaće dobivaju i dodatne beneficije, uključujući smještaj, medicinsku skrb i obroke. To smanjuje životne troškove dok su zaposlenici na brodu na planiranom krstarenju.
Nadalje, radnici na kruzerima obično rade dulje, što povećava prihode za zaposlenike.

Vrste poslova i plaća na brodovima za krstarenje

Postoje različite vrste poslova dostupnih na brodu za krstarenje, od početnih pozicija do specijaliziranijih uloga koje zahtijevaju naprednu obuku i kvalifikacije. Ispod su neki primjeri poslova na kruzerima i njihove procijenjene plaće (koje mogu varirati ovisno o kruzeru i razini iskustva):

1. Recepcionar
Raspon plaća: $40,000 - $54,000 godišnje
Primarne dužnosti uključuju doček gostiju, upravljanje procedurama prijave i odjave, prihvaćanje plaćanja i pružanje relevantnih informacija gostima. Za recepcionare je važno da posjeduju izvrsne komunikacijske i međuljudske vještine, kao i sposobnost rješavanja izazovnih situacija strpljivo i profesionalno.

Pročitajte više: Recepcionar u SAD-u - plaća, uvjeti posla i druge pogodnosti.

2. Konobar / Konobarica
Raspon plaća: $25,000 - $36,000 godišnje
Primarne dužnosti uključuju pozdravljanje kupaca, primanje narudžbi, odgovaranje na pitanja o stavkama jelovnika, predlaganje stavki jelovnika i posluživanje hrane i pića. Konobari moraju osigurati da kupci svoje narudžbe prime ispravno, brzo i s ugodnim odnosom. Također moraju upravljati platnim transakcijama i pobrinuti se da blagovaonica bude čista i dobro održavana.

Pročitajte više: Konobar/konobarica u SAD-u - plaća, uvjeti posla i druge pogodnosti.

3. Radnik u ugostiteljstvu
Raspon plaća: $27,000 - $36,000 godišnje
Primarne dužnosti: Radnici u ugostiteljstvu zaduženi su za pripremu, skladištenje i posluživanje hrane i pića. Trebali bi uživati u radu s ljudima i imati osnovne matematičke vještine. Oni odgovaraju upraviteljima restorana i obično rade netradicionalno radno vrijeme, posebno za početne smjene.

4. Medicinska sestra
Raspon plaća: $60,000 - $75,000 godišnje
Kao medicinska sestra na brodu za krstarenje, primarne dužnosti uključuju pružanje medicinske skrbi putnicima i članovima posade, upravljanje medicinskim objektima na brodu, davanje lijekova i tretmana te odgovaranje na hitne medicinske slučajeve. Medicinska sestra odgovorna je za procjenu i trijažu pacijenata, vođenje medicinske dokumentacije i komunikaciju s kapetanom broda i drugim medicinskim stručnjacima prema potrebi. Također moraju održavati čistu i organiziranu medicinsku ustanovu.

Pročitajte više: Medicinska sestra u SAD-u - plaća, uvjeti posla i druge pogodnosti.

5. Bolničar
Raspon plaća: $43,000 - $56,000 godišnje
Primarne dužnosti uključuju brzo reagiranje na hitne pozive, procjenu zdravstvenog stanja pacijenata, provođenje tretmana koji spašavaju život i prijevoz pacijenata do medicinskih ustanova na krstarenju radi daljnje njege.

6. Električar
Raspon plaća: $40,000 - $53,000 godišnje
Primarne dužnosti električara na brodu za krstarenje su održavanje i popravak električnih sustava, poput rasvjete, distribucije električne energije i sustava za zabavu. Moraju biti u stanju otkloniti kvarove, dijagnosticirati i popraviti sve električne probleme koji se pojave, kao i slijediti sigurnosne protokole i postupke. Od njih će se tražiti da pregledaju, testiraju i certificiraju sve električne sustave na brodu te da budu sposobni raditi samostalno i kao dio tima.

Pročitajte više: Električar u SAD-u - plaća, uvjeti posla i druge pogodnosti.

7. Zabavljač
Raspon plaća: $34,000 - $49,000 godišnje
Primarne dužnosti: Zabavljači su radnici na kruzerima, poput pjevača, plesača ili komičara, čiji je posao zabavljati goste.

8. Veterinar
Raspon plaća: $50,000 - $75,000 godišnje
Veterinar na brodu za krstarenje odgovoran je za pružanje medicinske skrbi i liječenja životinja na brodu. Oni osiguravaju zdravlje i dobrobit svih kućnih ljubimaca koji možda putuju s putnicima ili članovima posade. U hitnim situacijama, veterinar je odgovoran za donošenje kritičnih medicinskih odluka i pružanje hitne skrbi životinjama u potrebi.
Saznajte više o tome kako postati veterinar u SAD-u

9. Frizer
Raspon plaća: $30,000 - $45,000 godišnje
Kao frizer na kruzeru, njihove dužnosti uključuju pružanje frizerskih usluga putnicima na brodu. Oni su odgovorni za šišanje, bojanje, oblikovanje i tretiranje kose prema željama kupaca. Osim toga, moraju održavati čist i organiziran radni prostor i osigurati da je sva oprema dezinficirana i u dobrom radnom stanju. Od njih se također može tražiti da promoviraju i prodaju proizvode salona kupcima.
Pročitajte više: Frizer u SAD-u - plaća, uvjeti posla i druge pogodnosti.

10. Menadžer hotela
Raspon plaća: $50,000 - $85,000 godišnje plus napojnice
Voditelji hotela na brodovima za krstarenje odgovorni su za nadgledanje hotelskog odjela, izradu rasporeda osoblja i osiguravanje pozitivnih iskustava gostiju. Moraju imati jake međuljudske, komunikacijske vještine i vještine rješavanja problema kako bi koordinirali hotelske usluge, poput posluge u sobu, i osigurali da svi gosti imaju ugodan boravak.
Pročitajte više: Menadžer hotela u SAD-u - plaća, zahtjevi za posao i druge pogodnosti.

11. Liječnik
Raspon plaća: $65,000 - $95,000 godišnje
Liječnik na brodu za krstarenje odgovoran je za pružanje medicinske skrbi i hitne pomoći putnicima i članovima posade. Moraju biti dostupni u svakom trenutku kako bi odgovorili na hitne medicinske slučajeve koji se mogu pojaviti, kao što su ozljede, bolesti i medicinska stanja. Osim pružanja medicinske skrbi, liječnik je također odgovoran za upravljanje medicinskim objektima na brodu, uključujući održavanje medicinskih potrepština, opreme i lijekova. Liječnik mora blisko surađivati s kapetanom broda i posadom kako bi osigurao sigurnost i dobrobit svih putnika i članova posade.

Pročitajte više: Liječnik u SAD-u - plaća, uvjeti posla i druge pogodnosti.

12. Vodoinstalater
Raspon plaća: $37,000 - $54,000 godišnje
Vodoinstalater na brodu za krstarenje odgovoran je za održavanje i popravak svih vodovodnih sustava. To uključuje popravak i održavanje kupaonske opreme, grijača vode, cijevi i odvoda te ostalih komponenti vodovoda. Moraju biti sposobni brzo i točno identificirati i riješiti probleme kako bi osigurali sigurnost putnika i posade.

Pročitajte više: Vodoinstalater u SAD-u - plaća, zahtjevi za posao i druge pogodnosti.

13. Službenik sigurnosti
Raspon plaća: $35,000 - $50,000 godišnje
Službenici sigurnosti odgovorni su za osiguravanje sigurnosti broda, reagiranje na sigurnosna pitanja i pružanje pomoći tijekom brodskih opasnosti. Kako bi ispunili svoje dužnosti, službenici sigurnosti moraju proći obuku, koja može uključivati taktičku obuku za vatreno oružje. Osim toga, možda će morati nabaviti licencu od priznate organizacije.

Pročitajte više: Službenik za sigurnost u SAD-u - plaća, zahtjevi posla i druge pogodnosti.

14. Vatrogasac
Raspon plaća: $36,000 - $52,000 godišnje
Vatrogasac na kruzeru odgovoran je za osiguranje sigurnosti putnika i posade u slučaju požara ili druge opasnosti. Njihove dužnosti mogu uključivati provođenje redovitih sigurnosnih inspekcija i vježbi, nadziranje sustava za suzbijanje požara, reagiranje na alarme i upozorenja te rad s drugim članovima posade na evakuaciji putnika na sigurno. Vatrogasac na kruzeru mora imati minimalno 3 do 5 godina iskustva kao profesionalni vatrogasac.

Pročitajte više: Vatrogasac u SAD-u - plaća, zahtjevi posla i druge pogodnosti.

15. Glavni kuhar
Raspon plaća: $50,000 - 65,000 godišnje
Kuhari planiraju i pripremaju obroke za posadu i putnike kruzera. Oni naručuju zalihe, prave inventar i upravljaju kuhinjskim osobljem.

Pročitajte više: Kuhar u SAD-u - plaća, uvjeti posla i druge pogodnosti.

16. Manikerka
Raspon plaća: $25,000 - $40,000 godišnje
Primarna dužnost je pružanje visokokvalitetnih usluga noktiju gostima na brodu. To može uključivati obavljanje osnovnih manikura i pedikura, kao i naprednijih usluga kao što su nail art i geliranje noktiju.

Pročitajte više: Manikerka u SAD-u - plaća, zahtjevi posla i druge pogodnosti.

17. Vrtlar (hortikulturist)
Raspon plaća: $30,000 - $47,000 godišnje
Glavne dužnosti uključuju održavanje krajolika broda, projektiranje i implementaciju novih izložbi biljaka te održavanje vrtova čistim i urednim. Oni su odgovorni za upravljanje brodskim staklenikom i osiguravanje da su sve biljke zdrave i dobro održavane.

18. Kapetan
Raspon plaća: $85,000 - $100,000 godišnje
Kao najviši časnik na brodu, kapetan broda ima primarnu odgovornost za kontrolu plovila, donošenje izvršnih odluka o plovidbi i operacijama, te osigurava usklađenost sa svim zahtjevima licence Obalne straže SAD-a. Kako bi ispunio ove dužnosti, kapetan također mora posjedovati FCC licencu za radio operacije i radarski certifikat.



Radnici na kruzerima imaju različite plaće ovisno o tvrtki, poslu i razini iskustva. Općenito, plaće su veće od onih na kopnu, a napojnice i bonusi koje daju putnici često mogu činiti još veću razliku. Osim toga, radnici na kruzerima često dobivaju smještaj i obroke, što može pomoći u nadoknadi troškova života. Iako posao zna biti zahtjevan i brz, jedinstveno iskustvo života i rada na kruzeru može biti izvrsna prilika za one željne avanture i prilike za putovanje svijetom. Hoće li rad na kruzeru biti pravi posao za vas ili ne ovisi o vašim financijskim ciljevima i životnim preferencijama.



Terms & Conditions | Privacy Policy | Contact

Copyright © jobandsalaryabroad.com 2017 -