Koliku udaljenost tjedno prelaze vozači kamiona u SAD i Kanadi?

Voziti 1000 milja dnevno vrlo je izazovan i zahtjevan zadatak za svakog vozača kamiona. To bi zahtijevalo vožnju od gotovo 15 sati prosječnom brzinom od 67 milja na čas, pod pretpostavkom da nema prometa, zaustavljanja ili kašnjenja. Ali to nije realno jer postoje neki čimbenici koji ograničavaju vrijeme vožnje i udaljenost vozača kamiona.

Ograničenje brzine za kamione razlikuje se ovisno o državi, ali obično je niže od ograničenja brzine za automobile. Na primjer, u Kaliforniji je maksimalna brzina za kamione 55 milja na čas, dok je u Teksasu 75 milja na čas. Vožnja manjom brzinom znači prijeći manju udaljenost u određenom vremenu.


PREPORUČUJEMO:

Vozač kamiona Vozač kamiona u Americi – plata, uslovi rada, zahtevi posla, beneficije...

Vozač kamiona u Kanadi – plata, uslovi rada, zahtevi posla, beneficije...


Ostali čimbenici koji mogu smanjiti udaljenost vožnje vozača kamiona uključuju vremenske uvjete, uvjete na cestama, prometne gužve, nesreće, obilaznice, kontrolne točke, stanice za vaganje, zaustavljanja za gorivo, zaustavljanja za odmor i mehaničke probleme. Svi ti čimbenici mogu uzrokovati kašnjenja i prekide koji mogu usporiti ili zaustaviti kretanje kamiona.

Jedan od glavnih čimbenika su propisi o radnim satima (HOS) koje je izdala Federalna uprava za sigurnost prijevoznika (FMCSA). Ovi su propisi osmišljeni kako bi spriječili umor vozača i osigurali sigurnost na cesti. Prema propisima HOS-a, vozači kamiona na dugim relacijama mogu voziti najviše 11 sati unutar 14-satnog dežurstva, nakon čega moraju napraviti 10-satni odmor od dežurstva. Vozači također moraju uzeti 30-minutnu pauzu prije vožnje dulje od osam sati. Osim toga, vozači ne smiju voziti više od 60 sati u sedam uzastopnih dana ili 70 sati u osam uzastopnih dana.

Prosječna dužina vožnje za vozače kamiona je oko 500 milja dnevno, što je još uvijek velika distanca za prijeći. U prosjeku vozači kamiona u SAD-u i Kanadi tjedno prijeđu otprilike 2000 do 3000 milja. Važno je napomenuti da ova brojka može značajno varirati ovisno o pojedinačnim okolnostima i prirodi transportne operacije.

Kilometraža koju vozači kamiona prijeđu tjedno u Sjedinjenim Državama i Kanadi može varirati ovisno o nekoliko čimbenika:

Vrsta prijevoza: Različite vrste prijevoza imaju različite zahtjeve za kilometražu. Na primjer, vozači kamiona na dugim relacijama koji prevoze robu na velike udaljenosti mogu prijeći više milja tjedno u usporedbi s regionalnim ili lokalnim vozačima koji imaju kraće rute.

Duljina rute: Duljina ruta dodijeljenih vozačima kamiona može značajno utjecati na broj milja koje voze tjedno. Vozači na kraćim rutama mogu prijeći manje milja, dok oni na dužim rutama mogu skupiti više milja.

Propisi o vožnji: i Sjedinjene Države i Kanada imaju propise koji osiguravaju sigurnost vozača kamiona i drugih sudionika u prometu. Ovi propisi nameću ograničenja broja sati koje vozač može biti na dužnosti i maksimalnog broja sati koje može voziti u određenom razdoblju. Ovi propisi, kao što su pravila o radnim satima, mogu utjecati na ukupnu kilometražu koju vozač kamiona može sakupiti u tjednu.

Zahtjevi za teretom i raspored: Količina tereta i zahtjevi kupaca mogu utjecati na broj milja koje vozač kamiona treba prijeći. Tijekom razdoblja gužve ili kada postoji velika potražnja za teretnim prijevozom, vozači će možda morati voziti duže udaljenosti kako bi ispoštovali rokove isporuke.

Važno je napomenuti da su ranije navedene brojke (2.000 do 3.000 milja tjedno) grubi prosjeci i mogu značajno varirati ovisno o tim čimbenicima. Osim toga, pojedinačne prijevozničke tvrtke mogu imati posebne politike ili ugovore koji diktiraju očekivanu kilometražu za njihove vozače.






Terms & Conditions | Privacy Policy | Contact

Copyright © jobandsalaryabroad.com 2017 -