Poslovi u restoranima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima – vodič do posla

Poslovi u restoranima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) su verovatno među najtraženijim poslovima među strancima koji traže posao u ovoj zemlji. Stranci se zapošljavaju u hiljadama restorana širom Emirata. Državljani Ujedinjenih Arapskih Emirata retko rade u restoranima, oni su uglavnom vlasnici ili suvlasnici restorana.

slika restoran
Photo by Sarah Ackerman CCBY2.0

Restorani u ovoj zemlji uglavnom ne zahtevaju bitnije formalno obrazovanje ili radno iskustvo da bi zaposlili strance, zbog čega je ponuda, ali i tražnja za poslovima u restoranima ogromna. Zvanični jezici u Ujedinjenim Arapskim Emiratima su arapski i engleski, pa razumevanje bar jednog od ova dva jezika uvećava šanse za pronalaženje posla u većim gradovima Emirata. Poslovi u restoranima u UAE su često odlična prilika za mlade ljude na početku radnog iskustva.

Početnici se obično zapošljavaju na nižim radnim mestima u restoranima, ali veoma brzo dobijaju prilike za napredovanje na srednje stručne pozicije, a kasnije i na više pozicije u restoranima. Zbog toga se smatra da je rad u restoranu odlična prilika za one koji nemaju radnog iskustva, nedovoljno govore neki od zvaničnih jezika ili jednostavno žele promenu u sopstvenoj karijeri i novi sveži početak.

Ujedinjeni Arapski Emirati privlače ogroman broj turista iz svih zemalja sveta, pa industrija hrane i usluga raste sa razvojem turizma zemlje. Ujedinjeni Arapski Emirati imaju hiljade restorana u svakom pojedinačnom emiratu. Restorani u ovoj zemlji obuhvataju najrazličitije tipove restorana od a la carte restorana preko restorana brze hrane, nacionalnih kuhinja, porodičnih restorana, drive in restorana, hotelskih restorana i mnogih drugih. Kao što je već rečeno, broj restorana i ugostiteljskih objekata je uglavnom determinisan razvojem turizma, pa tako Dubai, kao najrazvijeniji emirat u pogledu turističke ponude i broja posetilaca, ima najveći broj restorana u ovoj zemlji. U ovom emiratu posluje više od 9000 restorana, većina nudi WiFi svojim gostima, dostava hrane na kućnu adresu je gotovo uobičajena, ali samo oko 1% od ovog broja restorana nudi lokalne kuhinjske specijalitete. Najveći broj nacionalnih restorana čine indijski restorani i azijski restorani. Ovo zbog toga što je najveći broj radnika na privremenom radu i najveći broj turista u ovom emiratu iz azijskih zemalja ili Indije.

Ukoliko tražite posao u restoranima u ovoj zemlji, primetićete da imate veliki broj različitih opcija za zaposlenje. Zbog toga, stranci sa odgovarajućim sposobnostima i znanjima imaju velike šanse da u kratkom roku pronađu odgovarajući posao za sebe. Najtraženija zanimanja su svakako kuvari, pomoćnici kuvara, konobari i menadžeri restorana. Stranci koji traže posao u restoranima u Emiratima, sa odgovarajućim znanjima za navedena zanimanja će svakako imati veće šanse da dobiju posao.

Poslovi u restoranima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima mogu biti među plaćenijim poslovima, ukoliko se posmatra odnos neophodnog obrazovanja i znanja i zarade. Zaposleni na mestima, kao što su dostavljači hrane, kuvari ili menadžeri restorana, po pravilu zarađuju na mesečnom nivou više od prosečne zarade u UAE, a većina poslova u restoranima kod kojih nije neophodno radno iskustvo se se smatraju najplaćenijim u toj kategoriji.

Veliki je broj portala i sajtova specijalizovanih za pronalaženje posla u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Lokalno stanovništvo u traženju posla koristi oglase u lokalnim novinama ili neke lokalizovane pretraživače posla. Veći restorani i lanci restorana publikuju otvorene pozicije za rad u restoranu na sopstvenim sajtovima. Za strance, koji traže posao u Emiratima dobar izbor mogu biti veći pretraživači posla koji imaju i sopstvene lokalizovane verzije, poput Jooble jobs .

Svi veći restorani u Ujedinjenim Arapskim Emiratima danas dominantno prihvataju apliciranje za posao online, ali i dalje postoji veliki broj lokalnih restorana gde do posla možete doći na način da samo uđete u restoran i pitate menadžera restorana da li postoji neko otvoreno radno mesto. Ukoliko se nalazite u Emiratima, ovo može biti i najbrži način da dođete do posla.




Terms & Conditions | Privacy Policy | Contact

Copyright © jobandsalaryabroad.com 2017 -